Hej

Onsdag och mitt i veckan ”igen” och snart har första veckan i November sprungit förbi.

När jag planerade ”kakan” till veckans hantverkscafe så föll den på

Mjuk pepparkaka,
ett recept som har funnits länge i familjen.

Recept:
100 gr Smör
1 ½ dl Gräddfil eller Filmjölk
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1½ tsk malen Ingefära
1½ tsk malen Kryddnejlika
2 tsk malen Kanel
3 dl Vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 gr.
Smöra och bröa en ca 1½liter bakform
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sen ned dem i smeten omväxlandes med smält smör och gräddfil/filmjölk

Häll ned i bakformen och ställ in mitt i ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan är torr.

Det brukar inte bli mycket kvar av denna pepparkaka när jag har gjort den.

Mina matbilder har dock mer att önskas om, kanske dax att gå en Matbildskurs för uj va jag är dålig på att fota mat, ibland när jag gör mat jag skulle vilja lägga upp på bloggen och dela vidare så fallerar det på att jag inte tycker att bilderna på maten blir bra, de känns väldigt amatörmässiga och jag kastar dem i skräpbingen fortare än kvickt, någon som har några bra tips om just matfoton?

bilden ovan är tagen med mobilen i alla hast innan cafet så den fick bli som den blev.

Onsdagskramar Razzy

0