Vanilj, choklad och björnbär.

God morgon Måndag

Ny jobbvecka, men snart är påsken här med lite längre ledighet vilket ska bli riktigt skönt.

I går gjorde jag en riktigt god efterrätt.

Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse.

Pannacotta

3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
100 gr vit choklad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min innan du börjar. Häll grädden i en kastrull, dela på vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg dem och stången i grädden, värm upp och låt sjuda i ca 2 minuter, hacka undertiden chokladen, ta kastrullen från värmen och ta ur vaniljstången. Krama vattnet ur gelatinet och lägg i den varma grädden, se till att de har smällt och lägg sen i chokladen, när den är ordentligt smällt så häll över smeten i glas och kyl.

Björnbärsmousse

250 gr björnbär
1,5 st gelatinblad
1/2 apelsin
2 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Koka bären tills de går att mosa, sila bären genom finmaskig sil, värm upp hälften av björnbärspuren och lägg i gelatinbladen så att de smälter. Krama ur saften ur apelsinen i den andra delen av puren. Vispa ägg och florsocker vitt, vispa sen vispgrädden, inte för hårt dock. Häll ihop pureerna som sedan blandas med äggsmeten, blanda väl. Blanda sist i grädden försiktigt, häll moussen över pannacottan och kyl tills den ska serveras.

Serveras med bär och ev myntablad

Nu måste jag hoppa in i bilen och styra den mot jobbet..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *