Att ta tillvara på försommarn

Underbar sol och värme, hoppas det fortsätter så här hela sommaren, här har vi en halvlat lördag, har småpysslat i trädgården och bara njuter av vädret.

Har ni gjort syrensaft någon gång? Det är riktigt gott.

Jag gör min saft så här.

40 klasar syrener
4 st citroner
1.5 kg Socker
2 L vatten
1 påse Citronsyra

Skaka syrenklasarna så att eventuella småkryp ramlar ut, se till att inga grövre grenbitar finns på klasarna, de kan göra safyen bitter. Skölj och skiva citronerna tunt.
Koka upp sockret och vattnet tills sockret har lösts upp häll sen i citronsyran på slutet.

Lägga tunna lager av syren blandat med citronskivorna i en ren hink eller bunke.

Häll sen över det kokande sockervattnet, låt svalna, lägg ett lock över och låt saften stå och dra i 3 dagar, rör gärna om i saften 1 gång om dagen.

Sila saften i silduk och häll upp i flaskor.

Ha en underbar Lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *