Gråtrist Söndag

Hej på Er.

Hoppas ni har haft en bra söndag, här har vädret varit gråtrist och ruggit, vi har fortsatt att kratta hela stora gräsmattan och plockat ned lite mera vinteräpplen som sedan förvaras i trälådor inlindade i papper tills jul.

Förebild på ena halvan av gräsmattan som nu ikväll är 50% färdig, huj va mycke jobb det är, jag krattar såmycket jag bara orkar men min rygg är ju inte den bästa så jag orkar inte så mycket som jag önskar att jag kunde.

Man måste hinna fika också så som lön för mödan fick det bli blåbärspaj med vaniljsås.

Glutenfri knäckpaj är inte helt fel med hemmaplockade blåbär. Så här gör jag min och jag har hittat receptet i en Året Runt tidning för länge sen.

Smulpajdeg

150 gr smält smör
3 dl havregryn (rent havre)
1.5 dl glutenfri mjölmix (jag använder sempers)
1.5 dl socker
1 tsk Vanilj
1/2 tsk bakpulver
Lite salt
1/2 dl vit sirap
2 msk grädde

Smält smöret i en kastrull, blanda sen i alla ingredienser till en smet.

Lägg blåbären i en form, strö över lite potatismjöl. Klicka ut smeten över blåbären.

175 grader ca 25 minuter

Ätes ljummen med vaniljsås..

Mums

Nej, nu ropar J att middagen är färdig. Önskar Er en skön söndagskväll

Kram Eva

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *