En klassiker

Gokväll, redan Söndagkväll, hoppas ni har haft en härligt helg och att ni är taggade inför kommande vecka.

Själv så har jag bla varit iväg på mässa i går och idag har jag sytt en enkel kasse som jag kan ha garn i och sen bara tagit det lugnt.

Ikväll fick det bli lite enkel mat.

Flygande Jacob

  • Ca 300 gr Kycklingfile
  • 1 paket Bacon
  • 1.5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 st Banan
  • 1 dl Salta Jordnötter
  • Salt, Peppar, Curry

Stek kycklingen med salt, peppar o curry

Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i ugnseldfast form, skär bacon i mindre bitar och stek, lägg sen baconet över kycklingen.

Skär bananen i skivor och fördela över kycklingen.

Blanda grädde, chilisås och Creme Fraiche och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen. Ca 200 – 225 grader i ca 20 minuter.

Häll över salta jordnötter innan servering.

Serveras med Ris.

Receptet har jag hittat hos Jennysmatblogg

Kram Razzy

3 svar på “En klassiker

  1. Maria - Wikers Liv säger:

    Heeej! Så mycket jag fick läsa ikapp!
    SÅ länge sedan jag åt flygande Jacob, vilket jag nog bara gjort en eller två gånger… Har aldrig gjort det själv faktiskt, men kanske ska göra det!?
    Men ååh vilken underbart vacker brudklänning det ska bli!!! Så fina bilder från mässan också. Förstår att du har fullt upp med bröllopstankar i huvudet!! =)
    Vad duktig du är på att sticka! Min mamma var också jätteduktig på det, men ytvärr blev det aldrig min grej riktigt. Tyckte det tog för lång tid att göra något klart, det gick fortare att sy… Tyvärr, för nu skulle jag gärna vara bra på det. Har hittat de norska ”marius-mönstren”, som jag tycker är SÅ fina! Du som stickar mycket, vet kanske vad jag menar?
    Jag får hålla tillgodo med de fina termosmuggarna som har det motivet ?
    Vad roligt förresten att du vill följa med på vår ”hytte-resa”! =)
    Kram och ha nu en ny fin vecka!
    /Maria

    Svara
  2. Mamma C säger:

    Gud så gott, det var evigheter sedan jag åt den rätten. Så tack för tipset.
    Kram Carin

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *