Ny vecka och fläskfile Sous Vide

Måndag igen och V.38. Igår var det visst 100 dagar kvar till Jul, gisses va fort detta år har gått.

Inatt har jag sovit uruselt, det har blåst så mycket att huset till och från har skakat, det blir en tung dag och jag lär somna både tidigt och snabbt ikväll. ?

I går roade jag mig med Sous Viden igen, jag hade en fläskfile som jag lagt i marinad redan på Lördagskvällen, den fick sedan tillagas i 65 grader i 2 timmar, stekte på den lite lätt i panna med smör efter. Till det serverades potatisgratäng, bearnesås och tomatsallad.

Köttet blev så mört.

Ingredienser

  • ca 700 gr fläskfile

Marinad

  • 2 msk Rapsolja
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Sweet chili
  • 1 msk Flytande honung
  • Salt och Peppar

Putsa filen, blanda ihop marinaden i en förslutningsbar påse, lägg i filen och blanda runt, lägg på fat och låt ligga i minst 1 timme, min låg i kylskåpet över natten.

Sätt Sous Vide på 65 grader och 2 timmar. Då blir köttet medium vill man ha köttet mera tillagat så kör 70 grader, samma tid.

1 svar på “Ny vecka och fläskfile Sous Vide

  1. mamma C säger:

    Inte kul när det blåser så att huset skakar. Din maträtt såg mycket god ut .
    Ha en bra måndag fast du är trött.
    Kram Carin

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *