Lillördag mitt i karantäntider.

Hej på er!

Hoppas Ni mår bra och slipper allt som heter Influensa eller Corona. Vi börjar sakta känna oss bättre, Mr Js hosta och halsont har istort sätt försvunnit och jag hostar bara lite, jag har dock fått en lättare feber men förhoppningsvis så är den snart borta den med.

Jag blev så sugen på creps med skinkröra igår så det blev det till middag. Här kommer receptet

Creps (glutenfria)

 • 2 dl Glutenfritt mjöl (Jag kör med Sempers)
 • 4 dl Mjölk
 • 2 st Ägg
 • 0,5 tsk Salt
 • 2 msk Smör (smält)

Blanda ihop smeten och stek små pannkakor på medelhög värme.

Skinkröra

 • 250 strimlad skinks
 • 0,5 Purjolök, strimlad
 • 1 burk Philadelphiaost
 • En skvätt grädde
 • 8 skivor av valfri ost
 • Salt & Peppar

Stek skinka och purjo i lite olja eller smör tills de är mjuka, de ska inte få färg, lägg sedan i Philadelphiaosten och lite grädde och blanda runt, när allt har blivit en röra lägg i ostskivorna och se till att de smälter, blir röran för tjock, häll i lite mera grädde, salta och peppra efter smak.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg lite skinkröra i creps en och rulla ihop, lägg dem sedan i en ugnseldfast form och häll på ost.

Ställ in i ugnen tills osten har fått färg, njut varma med en sallad.

Receptet har jag hittat hos Niiiniskitchenlife

Idag har jag äntligen fått igång jobbdator och fått en jobbmobil så nu kan jag jobba hemifrån och hjälpa mina arbetskamrater vilket känns skönt, så det har rensats i jobbmail och svarats på inkommande mail.

1 svar på “Lillördag mitt i karantäntider.

 1. Villa Ryttarängen säger:

  Jättegott men jag hoppar skinkan kan ta svamp istället. Tack för dina fina ord hos mig. Jag ska kika in lite oftare nu hos dig. Kraaaam Pia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.