Mittiveckan, 20% och att välja tacksamhet

Mitt i solens strålar på golvet hittar man alltid våran katt Vilda, som hon älskar dessa strålar som lovar värme och en annalkande sommar, hon ligger där och tvättar sina tassar lyckligt ovetande över Covid 19, arbetslöshet och ekonomiska bakslag, det är kanske där man ska lägga sig, bredvid katten och totalt skita i kaoset utanför dörren. Bara en liten tanke så här på mittiveckan kvällen.

Själv så har jag tvättat vittvätt, varit iväg och handlat lite, bakat glutenfria tekakor och nu står en glutenfri ost och skinkpaj i ugnen. Jobba? Jodå det gör jag måndag, tisdag, torsdag och fredag from idag och ett tag framöver, vi har blivit permiterade 20% så jag arbetar inte på onsdagar, det kan eventuellt bli mera om det fortsätter på det här viset, företaget jag jobbar på är grossister mot storhushåll (restauranger, skolor, dagis osv) så ni förstår säkert hur läget är även för mitt jobb. Mer ledigt men mindre i plånboken, det kunde ju dock varit värre så jag klagar inte.

Jag känner att jag inte varken har lust eller ork att oroa mig för det som sker där ute i världen, förstå mig rätt, det är hemskt både för de som blir sjuka, för de som förlorar när eller kär person, för de som förlorar jobb och/eller företag, men jag måste stoppa flödet lite för att orka själv, därför tänker jag varje gång jag bloggar skriva ned 3 saker jag är tacksam för.

 • SOLEN, jag är så innerligt tacksam över att den äntligen får lysa över oss, efter allt regn vi har haft i många månader.
 • Handskrivna brev. Jag har sen en liten tid haft en annons ute där jag söker brevvänner, som förr i tiden, brev som kommer i brevlådan och inte via sociala medier. Idag kom det första brevet, vilken innerlig lycka.
 • Mina knaskatter som får en att le varje dag, de tokig, urmysgosiga pälsbollarna som får hjärtat varmt ända in i hjärteroten.

Hoppas att ni har en underbar kväll, vart ni en befinner Er. Kram Eva

2 svar på “Mittiveckan, 20% och att välja tacksamhet

 1. Anni säger:

  Det är viktigt att kunna avskärma sig och inte låta allt elände ta för stor plats. Viktigt att kunna se det som är bra och kunna glädja sig, kunna vara tacksam. Det är människans sätt att överleva <3
  Så länge skolor och förskolor håller öppet har ni väl näsan över vattenytan i alla fall, det är bra.
  Djur är fantastiska på att trösta och skänka lugn. Fotot på Vilda är underbart <3 Hon förstår att njuta.
  Kramar <3

  Svara
 2. Mamma C säger:

  Man får försöka att hålla humöret uppe och se positivt istället för att se allt mörker som är just nu.
  Ha en fin och bra lördag.
  Kram Carin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.