Torsk i Vitvinssås med knaperstekt bacon.

Jag gillar torsk, det är en god fisk som man kan göra många rätter på. Jag har kokat, stekt och ugnsbakad den förut men inte kört den i Sous Viden men igår testade jag att köra Torsken i den och gisses så god den blev. Jag hade en bit lagom för 2 Pers som jag först rimmade i en timme innan jag sen vakumförpackade hela biten och körde den på 48 grader i ca 35 minuter.

Sous Vide kokt Torsk i Vitvinssås med knaperstekt bacon, ärtor och kokt potatis

Ingredienser 2pers

 • Torsk ca 500gr
 • 5 dl vatten
 • 1,5 msk Salt
 • 2 tsk Socker
 • Salt&Peppar
 • 3 dl Torrt Vitt Vin
 • 4 charlottenlökar
 • 2 dl Creme fraiche
 • 50 gr Smör
 • Frysta Ärtor
 • Potatis
 • 1 frp Bacon

Gör så här:

Häll upp vattnet och häll i salt och socker, låt det lösas upp, lägg sedan ned torsken i vattnet och rimma den i minst 1 timme.

När torsken är färdigrimmad, ta upp den ur vattnet och torka av den med papper, peppra fisken och lägg in den i vakumpåsen. Den ska gå i ca 49 grader i 35 – 40 minuter.

Koka potatisen

Hacka löken och stek den i lite smör tills den är mjuk, häll i vinet och låt den sen koka ned till ca hälften. Häll i creme fraiche och se till att den blandas med vinet, lägg ned smöret i små klickar.

Koka ärtor enl förpackning samt strimla bacon och knaperstekt dem.

Lägg gärna fisken på varma tallrikar så kallnar den inte så fort.

Hoppas ni har en underbar Söndag.

4 svar på “Torsk i Vitvinssås med knaperstekt bacon.

 1. mamma C säger:

  Men så gott det där lät och såg ut. Fisk är så gott men det blir ofta att jag steker den. Ska testa detta när jag köpt torsk i affären.
  Kram Carin

  Svara
 2. Maria - Wikers Liv säger:

  Så gott! Tänk… vi åt också torskrygg med bacon igår… fniss…
  Jag tillagade den i ugnen med spenat i botten och sen hade jag vispat ihop en sås på creme fraiche, grädde, skaldjursfond, fisk-kryddor och så öste jag på en del persilja och salladslök på. Toppade med baconet och ärtskott, det blev bra trots att det var ”kok-ihop efter egen idé”
  Kram och ha en fin ny vecka!
  /Maria

  Svara
 3. Anni säger:

  Du är så bra på att laga mat! Det där lät verkligen supergott, även om jag personligen inte är så förtjust i att blanda fisk med fläsk.
  Är du nöjd med din sous vide? Det låter onekligen så.
  Påskkramar <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.