Sparrissoppa

Hej

Det är lite långt mellan inläggen just nu men det är lite mycket i livet. Men jag hoppas att det snart blir bättre och inte så mycket med skit som det har varit ett tag.

Här i skärgården blir det en lugn dag, MrJ fixar nya sommardäck på sin bil, han har köpt nya däck och en vän till honom hjälper till att få dem på fälgar. Själv så stickar jag på min Cumuluströja som har blivit liggandes ett tag, tappade lite inspiration för att få den klar förut men nu så hoppas jag att den snart är färdig.

Igår blev jag sugen på sparrissoppa och köpte hem färsk sparris.

Ingredienser

  • 500 gr Sparris
  • 5 st Charlottenlök
  • 5 dl Kycklingfond
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vitt vin
  • Salt och peppar.

Börja med att hacka löken.

Ta bort den träiga nederdelen av sparrisen och skär av toppen, skiva resten av sparrisen i ca 1cm skivor. Koka upp vatten och salt, häll i skivorna och topparna, koka ca 5 min. Häll av allt i en sil och plocka ur alla sparris toppar, de ska tillbaka i soppan när den är helt färdig.

Fräs löken i lite smör i den kastrull som soppan ska koka i. Löken ska endast bli mjuk, ej få färg. Häll över kycklingbuljong, grädde och sparris skivorna. Koka ca 20 min.

Ta av kastrullen från värmen och mixa soppan med en stavmixer till en slät soppa, ställ på värmen igen och tillsätt det vita vinet, salta och peppra efter smak, lägg i knopparna, precis innan servering.

Vi brukar alltid ha ostgratinerad smörgås till soppan.

Kram Eva

0
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Sparrissoppa

  1. Sparrissoppa är ju så gott. Jag brukar faktiskt köpa påssoppa. Hmm Skäms lite när jag läser ditt inlägg verkar ju inte vara så svårt ändå. Kraaam Pia

  2. Anni skriver:

    Tänk, jag såg nyss ett program med Jamie Oliver när han lagar vegetariskt och han gjorde just sparrissoppa. Men han använde just de där träiga delarna (plus lite till), för topparna använde han till en paj!

    Du får plantera massor av narcisser och strunta i tulpanerna, det blir fint det också! Dessutom brukar narcisslökarna vara mycket billigare, så man kan frossa ordentligt.
    Kramar <3

  3. Channal skriver:

    Den tröjan vill jag se när den är färdig. Så gott med sparrissoppa. Det var länge sedan.

    KRAM Anna

  4. Åh så gott det där lät! Det ska jag ta och göra någon dag, tack för receptet! Hoppas livet lugnar ner sig lite för dig snart!
    Kram/maria

  5. Mamma C skriver:

    Tack för receptet det lät jättegott.
    Kram Carin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *