NPF, ADD, ADHD eller bokstavsbarn

Vad säger man?  Kärt barn har många namn?
 
NPF. Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
ADD. Attention Deficit Disorder
ADHD. Attention Deficit Hyperactivity Disorder.
 
Eller MVK. Mina Vackra Killar.
 
Alla mina frågor har just handlat om dessa bokstavskombinationer och vad de kan betyda för mina barn.
 
Jag har läst, studerat, frågat och frågat igen, läst mera och studerat mera och sakta men säkert, med hjälp framförallt av min stora son som fick sin ADHD diagnos för snart 4 år sen, lärt mig vad dessa bokstavskombon betyder för just mina barn och vad jag behöver veta och kunna för att hjälpa min yngsta son som precis har fått sin ADD diagnos så att han kan komma vidare i sin vuxna värld med alla dessa frågor som han har just nu.
 
Att få reda på att killarna har detta gör lätt att man tappar fotfästet lite men det finns väldigt mycket att läsa och framför allt så har killarna varsin bra Psykolog som de får hjälp av när det blir förmycket, men som mamma känns det hårt, vad har man gjort för fel när båda killarna drabbas och varför måste båda drabbas? räcker det inte med att den yngsta har diabetes typ1? Jo, jag vet forskningen har visat att det är biologiskt men man får ju ändå dessa frågor. 
 
Som ni ser så finns det fortfarande ett flertal frågor men många har jag fått svar på och fötterna har landat lugnt på jorden igen. Mina killar är ju superhjältar med förmågor som vi utan bokstavskombinationer aldrig kommer att förstå.
 
Det enda jag dock är rädd för är andras fördomar om just bokstavsbarn.
 
Hoppas ni har en bra 2 December.
 
Kram Razzy

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *