48… Hur? jag är väl inte äldre en 25 ;-)

Hej
Idag får ni stå ut med en dålig bild på min födelsedagsrulle. Orkade inte göra någon tårta då det bara va jag, sambon och min mamma som firade min dag igår. Vi kör festen nästa helg istället för då har även sambon fyllt år.
Nu ska jag straxt åka iväg och hämta lilla Mor för en utflykt till en go vän där vi ska gå glaskurs i Fusing och göra lite vackra hängsmycken till både öron och hals, sen så får vi se om det blir något mera.
Receptet till denna hittade jag på Recept.com
Maräng:
25 gr Socker + 225 gr socker
200gr Äggvita
150gr Hasselnötter (Malda)
50gr Potatismjöl
1. Värm ugnen till 200 gr och sätt in en plåt mitt i ugnen.
2. Mal nötterna i mandelkvarn
3. Vispa äggvitorna med den mindre mängden socker på ganska låg hastighet i ca 5 minuter. (detta för att få små luftbubblor som ger en tålig maräng) Öka sen hastigheten och tillsätt resten av sockret lite i taget tills du har en fast och blank marängsmet
4.blanda nötterna med potatismjölet. Vänd försiktigt ned i äggsmeten.
5. Spritsa ut långa ränder på bakplåtspapper. Skjut över pappret med marängen på den uppvärmda plåten och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
6. Ta ut marängen och låt svalna något, vänd därefter up den på ett annat bakplåtspapper, drar försiktigt bort det använda pappret och låt svalna helt.
7 Vispa grädden lagom hård och bred ut över marängen, strö över avrunna mandarinklyftor. Rulla ihop till en tjock rulltårta och se till att skarven hamnar nedåt.
8. Smält choklad och ringla över över rullen.
NJUT.
Kram Razzy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *