Ett första försök

God Tisdagskväll

Här har snön börjat smälta bort igen och det är plusgrader ute, så tråkigt,

I helgen gjorde jag mitt första försök att färga garn. Jag har inte gått någon kurs utan lär mig genom att testa mig fram och genom att läsa på internet.
Bilderna är från mobilen så ni får ursäkta kvaliteten på fotona.

Här så har jag tvättat garnet och förbereder för färgning. Det är ett sockgarn med blandningen 75% ull och 25% polyamid.

Jag färgar med Zenit ullfärger och försökte få fram en mörkare orange färg.

Som ni ser så lyckades jag inte helt ? Färgen är absolut inte fel som färg men inte vad jag hade räknat att få, men man lär sig så länge man lever heter det ju. Tänker spara 2 härvor i denna färgen och färga om 3 härvor så att de blir mörkare. Så fortsättning följer.

Kram Razzy

0

1 svar på “Ett första försök

 1. Maria - Wikers Liv säger:

  Fniss… först när jag såg bilden trodde jag det var spagetti… och tänkte oj, vad mycket mat hon lagat ? =)
  Vad roligt att färga garn själv! Det gjorde jag en gång när jag gick i högstadiet på någon ”kulturdag” eller vad det hette….
  Jag har precis beställt garn, stickor och beskrivning på mössa och handledsvärmare, som jag ska ägna mig åt i fjällhuset… vi får väl se om jag tagit mig vatten över huvudet?? Jag är ingen van stickare, men vill ju så gärna kunna… ?
  Kram/Maria

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *