En Feelgood blogg

Kasslergratäng

God förmiddag. 6 Juni och Sveriges nationaldag. Hoppas ni har fint väder. Vi har blandat här i skärgården, solen lyser men delvis molnigt. Vi ska åka iväg på en liten utflykt.

Igår gjorde jag kasslergratäng, gjorde den ofta förr men den har sedan fallit i glömska. Samtidigt är den både enkel att göra och väldigt god.

Ingredienser 2 port

  • Ris (kokt)
  • Kassler ca 250gr
  • Champinjoner ca 100gr
  • Grädde 3 dl
  • Riven ost 1 frp
  • Bong svampbuljong ca 1 msk
  • Smör
  • Salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset, (jag kokade ris lagon för 2). Lägg sedan riset i botten på en ugnseldfast form.

Skär kasslern i tunna skivor och stek dem lätt i lite smör. Lägg sedan kasslern över riset.

Skiva svampen och stek i lite smör när de är färdiga häll över grädden och låt det reducera ned till krämig konsistens, smaka av med buljong samt salt och peppar. Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost. In i ugnen tills osten har fått färg.

Vi äter den med en grönsallad till.

Kramar Eva

0

1 kommentar

  1. Maria - Wikers Liv

    Så gott! Jag lagade också en hel del rätter med kassler ”förr”, både grytor och gratänger… men nu var det länge sedan här med…
    Kram och ha en fin ny vecka!
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Villa Ytterby

Tema av Anders NorenUpp ↑