En Feelgood blogg

EFIT en söndag i slutet på September

08.00 har vaknat men vill inte gå upp.

10.00 somnade visst om men nu är jag uppe och äter frukost. Denna lilla växt är det ända som är kvar efter råttor med horn som härjar i trädgården.

11.00 Stickar på en tröja, håller precis på att sätta maskor på en sidosticka för armarna.

12.00 Vilda ligger på ryggstödet och vilar

13.00 Har städat vardagsrumsbordet och fixat nya ljus i ljusstakarna.

14.00 Vi har hur mycket med äpplen som helst i år. Har redan mustat ca 165 kg äpplen, inte dessa dock och några ska nu bli till paj.

15.00 Äppelpaj med glutenfri knäckigt pajskal.

16.00 stickar lite igen

17.00 inspekterar nya lampknappen som en vän (elektriker) har hjälpt oss med, han har även dragit en ny kabel till ytterligare en lampa i taket.

18.20 Middag nere på stan.

19. 000 På väg hem till våran lilla ö.

20.00 Får bli kvällens sista bild. Äter äppelpaj och tittar på tv.

Andra som kör EFIT hittar ni här

0

8 kommentarer

 1. Annika

  Kikar in på din EFIT

 2. Vonkis

  Är det ett palettblad på bilden för kl. 10? De brukar komma igen rätt bra men den kanske kan behöva lite hjälp från en lampa?

  • villaytterby

   Ja det är en palettblad, den har tagit sig rätt så bra redan 😊

 3. Efwa

  Kikar in på din dag. Jag har också en bild på palettblad idag. Trist när de blir uppätna. Har du haft de i trädgården i sommar?
  Vad avundsjuk jag är på dina äpplen. Vi har bara ett träd och det är med tidiga äpplen. Tyvärr var alla angripna av rönnbärsmal iår så det blev bara några få bett som vi fick smaka. Men jag har tänkt åka till plantskolan och köpa ett nytt träd och plantera.
  Vad är det för sort på dina äpplen??

  • villaytterby

   Det är 5 olika äppelsorter, bla Amorosa, Aroma och Philippa. Ja, två stycken hade jag som stod ute och fick vara ifred nästan hela sommaren, nu har jag bara denna lilla kvar.

   • Efwa

    Tack för svaret. Aroma har jag smakat och gillar dem verkligen. Plantskolan pratade även om en sort som heter Folke. Får se vad det blir till slut. Vi bor i zon 5 så det funkar inte med så många sorter.

 4. Anni

  Oj, så rådjuren äter palettblad!!! Vilken tur för dem att de inte kommit upp till trappan och mumsat på mina för då hade jag tagit fram geväret jag inte har. Nej, jag vet inte vad jag gjort förutom blivit himlans arg och ledsen!
  Filippa har vi också, fast hon är köpt som Transparent Blanche 😛 Vi har inte mustat än, äpplena är plockade men inte ätmogna.
  Ursnygg stickning, såklart!
  Puss <3

 5. Maria - Wikers Liv

  Så fin stickning! Och oj vad mycket äpplen!!?? =)
  Jag har alltid trott att du bor där ”nere på stan” men när vi for runt lite på din ö förstod jag att det måste vara där du bor, med tanke på avd din blogg heter och namn vi såg där 😉 Verkar jättemysigt där! Kanske blir vi grannar någon gång i framtiden 😉
  Kram/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Villa Ytterby

Tema av Anders NorenUpp ↑