Ny vecka och mössmönster

God Tisdagsmorgon

Här i skärgården har det mulna vädret kommit tillbaka och helgens sol och blåa himmel är ett minne blott.

Nu börjar verkligen tiden med varma kläder, mössor och vantar så jag tänkte bjuda Er på ett mössmönster. Det är en basic mössa i en färg som är enkel att göra.

Jag har utgått efter Rauma Finull men du kan välja vilket garn som helst som ger ca 22m på 10cm på stickor 3.5.

Jag la upp 110 maskor, det ska vara delbart med 2 och stickade sen 2 räta, 2 aviga i 6 cm, här avgör du själv hur lång mudd du vill ha, jag har min uppvikt så då ville jag ha den lite längre. Sen så valde jag att fortsätta resten av mössan med rätstickning men man kan alltid fortsätta med 2räta,2aviga på hela mössan.

Jag valde att göra min mössa 25 cm hög inkl mudd innan jag började med intagningarna, men prova hur stor du vill ha din.

Så här gjorde jag intagningen:

  • Varv1: stick 8 räta maskor, 2 maskor räta tillsammans, fortsätt så varvet ut.
  • Varv2: alla maskor räta.
  • Varv3: sticka 7 m räta, 2 maskor räta ihop, fortsätt så varvet ut.
  • Varv4: alla maskor räta.

Fortsätt att sticka så här med 1 rät maska mindre innan ihoptagning tills det återstår 11m på stickorna (om du har haft 110m i starten). Klipp av garnet och dra den genom de maskor som finns kvar. Dra ihop och fäst ordentligt på baksidan.

Så här nöjd är jag över min nya sköna mössa.

Härliga Tisdagskramar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *