Solen lyser från en blå himmel denna helgen, så underbart, takdropp och solen börjar änligen värma upp naturen trotts minusgrader, som man har längtat och våren känns inte allt för långt bort.

Igår hade vi goda vänner över på fika, massor av prat, skratt och musik.

Vi bjöd på en klassiker. En smörgåstårta med 3 olika lager, gjord på glutenfritt landgångsbröd. (Köpt på Ica Maxi)

Lager 1

1 burk Bredbar leverpastej
Smörgåsgurka
1/2 msk grädde

Hacka gurkan i små bitar, blanda leverpastej o gurka, (häll i grädden i leverpastejen om det behövs för att bli lättare att breda ut på brödet.)

Lager 2

1 frp Rökt skinka
2 små burkar Mimosasallad

Mosa bären i mimosasalladen, strimla skinkan och blanda ned i salladen

Lager 3

ca 150gr Kassler
3 st Salladslök
ca 2 dl Gräddfil
ca 2 msk Majonnäs
Tabasco

Skiva och tärna kasslern smått, skiva salladslök tunnt, blanda med gräddfil och majonäs, smaka av med några droppar tabasco.

Jag smörar alltid brödet innan jag brer på fyllningen, denna gång gjorde jag en tårta med 6 lager. Jag gjorde den dagen innan och lät den stå invirad i alu,folie under natten. Den är täckt med gräddfil blandat med majonnäs, sallad runt sidorna och ost & skinka ovanpå.

Ha en härlig Söndag.

0