Mandelpotatisplättar med Sikrom

God morgon allihopa. Torsdag och jag är på väg till jobbet, slut på semestern för denna gång men det är ju bara 2 dagar innan det är dags för lite längre helgledigt igen. Denna förrätt gjorde jag till nyåret.
Receptet kommer från Arla
Ingredienser. 4port
  • 4st Mandelpotatisar
  • 1st Ägg
  • 1 dl Creme fraiche
  • 0,5 dl Grädde
  • 1 dl Vetemjöl (alt, glutenfritt mjöl)
  • 2 krm Salt
  • 2 krm Socker
  • 0,5 st Röd Lök
  • 100 gr Sikrom (alt, löjrom)
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 msk Gräslök, hackad
  • Liten citron
  • Smör
Gör så här: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purepress. Blanda med ägg, creme fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme ca 1-2 min per sida. Skala och hacka rödlöken. Lägg plättarna på tallriken, klicka ut rommen och creme fraichen. Lägg rödlök och gräslöken över. Skär citronen i klyftor och lägg bredvid. Klart! Jag tog Finax glutenfria mjölmix och det gick superbra och rätten fick 5+ av Herr J.
Det här inlägget postades i Förrätter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *