God morgon allihopa. Torsdag och jag är på väg till jobbet, slut på semestern för denna gång men det är ju bara 2 dagar innan det är dags för lite längre helgledigt igen.
Denna förrätt gjorde jag till nyåret.
Receptet kommer från ArlaIngredienser. 4port
4st Mandelpotatisar
1st Ägg
1 dl Creme fraiche
0,5 dl Grädde
1 dl Vetemjöl (alt, glutenfritt mjöl)
2 krm Salt
2 krm Socker
0,5 st Röd Lök
100 gr Sikrom (alt, löjrom)
1 dl Creme fraiche
1 msk Gräslök, hackad
Liten citron
Smör
Gör så här:
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purepress. Blanda med ägg, creme fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme ca 1-2 min per sida.
Skala och hacka rödlöken. Lägg plättarna på tallriken, klicka ut rommen och creme fraichen. Lägg rödlök och gräslöken över. Skär citronen i klyftor och lägg bredvid.
Klart!
Jag tog Finax glutenfria mjölmix och det gick superbra och rätten fick 5+ av Herr J.