Katt i tratt och våfflor igår (Onsdag).

Efter ögonoperation på onsdagen och vätskedropp i över 4:a timmar på Fredagen så är Tisse nu äntligen på bättringsväg. Ögat läker på bra och det enda som katten tycker är jobbigt är den där förbenade tratten, har nog aldrig sett en sådan deprimerad katt som min när vi sätter på tratten igen, vi försöker vara i hans närhet så mycket som möjligt när vi är hemma så att han slipper ha tratten på sig, men när vi ska iväg eller under natten så måste han ha den så att han inte gör sig illa i ögat igen och man ser hur hela katten bara deppar ihop. Imorgon är det dags igen för veterinären och förhoppningsvis så är ögat så pass läkt att han kan gå utan tratt igen. Men som den ”hönsmamma” jag nu är för både mina barn och mina älskade katter så sliter det i mig att snart behöva släppa ut honom igen, han är en utekatt och vill så gärna gå ut på dagarna vilket jag förstår men hua…. Tänk om….. Mattehjärtat blöder av oro.

Igår var det Våffeldagen och självklart måste vi ju äta våfflor då 😉 Jag har försökt att hitta ett recept på glutenfria våfflor som gärna får smaka som de med gluten vilket i alla fall jag har haft svårt att hitta, men nu gjorde jag ett försök med lite eget Recept, grunden har jag hittat någonstans på nätet, kommer dock inte ihåg exakt vart så är det någon som känner igen det som sitt så ber jag om ursäkt att jag inte har länkat till just dig.


Så här gjorde jag
150 gr Smält smör (osaltat)
3 dl Mjölk (jag använder röd laktosfri)
3 dl Kolsyrat vatten (jag gör mitt eget och kör med extra mycket bubblor)
4 dl Sempers glutenfria fina mjöl (röda paketet)
2 tsk Bakpulver
3 tsk Vaniljsocker
En knivsudd salt
Blanda alla torra produkter i en bunke och tillsätt sen vätskan, jag börjar alltid med mjölken och sen vattnet, häll sedan i det smälta smöret.
Hoppas ni har en härlig Torsdag
Kram Razzy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *