En Feelgood blogg

Trött Lördag & Smörgåstårta

Hej på er. Lördag eftermiddag och här går allt i skalmanstempo, både jag och sambo J är inte helt ok. J känner av en förkylning och jag har ont i höger armbåge, vet dock inte vad jag har gjort. Soffan är alla fall våran favorit idag och det får den nog fortsätta att vara resten av dagen.

J kom hem igår från en veckas jobb i södra Tyskland och då passade jag på att fixa lite god mat tills han kom hem, vi båda älskar smörgåstårta.

 

Här kommer receptet till min smörgåstårta. Jag är superdålig på mått då jag ”höftar” alla ingredienser. Jag använder mig av glutenfria brödbottnar som jag köper på ICA.

Lager 1 består av

 • Leverpastej bredbar
 • Smörgåsgurka Tunt skivad
 • Gräddfil

Jag blandar en hel förpackning leverpastej med ca 1-2 msk gräddfil för att få den mera bredbar, sen hackar jag smörgåsgurkan fint och har ned i smeten.

Lager 2 består av

 • Rökt skinka (smörgåspålägg)
 • Mimosasallad

Jag skär skinkskivorna i mindre bitar och blandar ihop med mimosasalladen

Lager 3 består av

 • Kassler
 • Purjolök
 • Gräddfil
 • Majonnäs
 • Salt & Peppar

Skär kassler tunt och i mindre skivor, ansa och skölj purjolöken, skär i tunna skivor, blanda ca 1,5 dl gräddfil med majonnäs salt och peppar efter smak, blanda i kassler och purjolök

Gör sen själva tårtan lager för lager, jag brukar ha leverpastejen längst ned, sen skinka och sist kassler. Om man är ute i tid så är det bra att göra så här långt kvällen innan och lägg in allt i aluminiumfolie och låt stå kallt under natten.

När jag ska garnera så börjar jag alltid med att hälla gräddfil i melittafilter och låta den rinna av så att den blir mera fast, sen blandar jag dem med majonnäs och täcker hela tårtan med den sen garnerar jag med allt gott som bara går att lägga på, denna gång är det ägg, skinka, rostbiff, ost, tomater, gurka, vindruvor, jordgubbar och ärtskott.

Ät och njut

Hoppas ni har en underbar Lördag

Kram Razzy

0

4 kommentarer

 1. mittgodastefinaste

  Alltså smörgåstårta är såååå gott!

  Ha en fortsatt fin helg!

  Kram Jenny

 2. Maria - Wikers Liv

  Åh vilken vacker smörgåstårta! Låter och ser gott ut!
  Grattis till ny blogg, eller vad man säger ? Fint namn! Jag har ju funderat läääänge på om jag ska starta ny blogg, utan att dra med mig den gamla, men vi får se hur det blir ?
  Vilken bra idé att skriva inbjudan mera personlig, men förstår att det är lite att klura på! Kommer säkert bli bra! Jättefina papper du valt! Hoppas vi får se se mera av era planer och fix!
  Kram och ha en fortsatt fin söndagseftermiddag!
  /Maria

 3. Nina Hansson

  Åh så gott med smörgås tårta. Blev så sugen. Din smörgås tårta såg jättegod ut.

 4. Nina Hansson

  Åh så gott med smörgås tårta. Din smörgås tårta såg jättegod ut. Blev så sugen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Villa Ytterby

Tema av Anders NorenUpp ↑