Fudge Brownies Glutenfri

God Tisdagskväll.

Hoppas ni har haft en bra dag.

Här var det dags för ”hantverkscafe” och jag har precis kommit hem igen.

Ikväll bjöd jag på brownies med havssalt.

Jag gjorde den i en rund form denna gång.

Ingredienser

  • 125 gr Smör
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • ca 2 dl glutenfritt mjöl (jag använder sempers)
  • Lite salt

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av formen och smöra sidorna.

Smält smöret. Blanda choklad, salt och vaniljpulver i en bunke, häll över smöret och blanda runt, knäck i ett ägg i taget och blanda väl, blanda sist i mjölet. Häll upp i formen och sätt in i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Ingredienser chokladtryffel

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk smör
  • 200 gr Choklad (mörk)

Koka upp grädden och häll över chokladen och smöret. Blanda tills chokladen har smält, låt stå och svalna något i kylen, blanda runt ibland då och då, smeten ska tjockna men ej bli stel.

Häll smeten över den kalla kakan, strössla över lite flingsalt och låt chokladen stelna helt.

Kram Razzy
Det här inlägget postades i Choklad, glutenfri, Kaka och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fudge Brownies Glutenfri

  1. Mamma C skriver:

    Tack igen för ett gott recept.
    Kram Carin

  2. Anni skriver:

    Men mums! Typiskt att jag läste detta efter att ha läst det nyare inlägget …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *